onsdag 30 januari 2013

Arabusta Expresso nr 8!

Vi har fått in  goda expresso bönor från Arbusta. Det är ett kaffe som är en välbalanserad espresso med kraftig arom, söt fyllighet och en chokladig eftersmak. Kaffet är en blandning av etiopisk Yirgacheffe, La Esperanza från El Salvador, colombiansk Popyan samt Mogiana från Brasilien kryddat med en indisk robusta. En mjuk blandning som passar lika bra som espresso som att drickas med mjölk. Dessa kaffe bönor maler ni och tillagar en smakrik expresso.

Genom att snabbt pressa finmalet mörkrostat kaffe med varmt vatten i ett högt tryck får man fram en espresso som nästan kan ses som ett koncentrat av kaffe.

Genom den korta tid som vattnet är i kontakt med kaffepulvret hinner inte lika mycket oönskade ämnen extraheras till skillnad från bryggning där man får med en större mängd ämnen som t.ex. garvsyra och lignin. En espresso är således koncentrerad i smak och är snällare för magen än bryggkaffe, tvärt emot vad många tror!


 
Expresso bönor från Arabusta 159 :-
Kaffekopp med fat 99:-
Amedie mörk choklad 49:-
Venchi mork nougat 10:- och 8 :-








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar