måndag 17 juni 2013

Midsommar

 
Midsommar hos Tina & Översten
Sommaren är här och studenten och avslutningar är avklarade. Nu vankas det underbara midsommar. I dagens blogginlägg kommer vi ta fram lite från vår lilla butik som kanske kan passa bra till midsommarens alla måltider. Butiken har vi pyntat med midsommarblomster ( alla sju olika sorter), som sprider färg och doft i vår lilla vrå här på skjutfältet.
 
 
 
Många förknippar vi midsommar med grillning på kvällskvisten. Här har vi lite förslag på saker som kan ge middagen en extra touch.


Bland annat så har vi en väldigt god pasta till pastasalladen med extra protein och väldigt mättande. Goda smaksatt olivoljer, antingen med basilika eller citron. Vi har även en god Balsamico-glaze som är lika god på jordgubbarna som till grönsalladen. Till salladen har vi även en smakrik kunglig salladkrydda.
Vi har även mysiga flaskor som kan vara roligt att servera den traditionsenliga snapsen till sill-lunchen. Varför inte kanske göra en egenkryddad snaps och ge bort i present?


 
Till sillen och annat har vi även vackra små skålar och uppläggningsfat. Så strunt i de bleka papperstallrikarna, dessa duger finfint i både ugn och diskmaskin.
 
Ha en underbar midsommar och njut av ledigheten! Många glada sommarhälsningar från oss på Tina & Översten.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar