torsdag 26 januari 2012

Gränna knäcke

En nyhet i butiken är Gränna knäcke. Detta smakrika knäcke kommer från ett kondis i Gränna som heter Fiket.
För några år sedan experimenterade en av bagarna med olika brödrecept. Ett av dem blev till ett mycket speciellt knäckebröd.
Grännaknäcke har nu blivit en succé långt utanför Gränna – pröva det, och sedan vill du inte ha något annat knäckebröd än Grännaknäcke!  .
Ett bevis för att Grännaknäcke är fantastiskt gott är att de har tilldelades Gastronomiska Akademins Diplom.

Gränne knäcke : Ett mycket gott och rejält krispigt knäckebröd att äta med eller utan pålägg. Nyttigt, inget socker, inget fett men med mycket fibrer och Omega3.
GI knäcke: Har ett speciellt lågt glykemiskt index.
Rymmar knäcke: Ett knäcke som kom när Gränna en sommar fick besök av bovar på rymmen med ramslök ger knäckebrödet dess unika smak
Knäckemusli: En blanding av Grännaknäcke, havreflingor, kornflingor, rostade valnötter och torkade äpplen från Visingsö. Förr krossade man knäckebröd i filen, så varför inte göra det idag? Det är ju vansinnigt gott!
Nyttisar: Grännaknäcke doppat i 70% mörk belgisk choklad garnerat med rostade sesamfrön. ett perfekt mellanmål!

                                                          

      
​                                                          


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar