torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullens dag!

I dag är det kanelbullens dag och det firar vi med ett underbart te från The Spice Tree som heter Kanelbulle Te och ett gott knäcke med kanel från Gränna Knäcke.


                                             Koppar, fat och tekanna från Olsen& Jensen
                                            Nya servetter och tändsticksaskar från Vintage Sagen Design

Om man inte vill göra bullar kommer här ett underbart smidigt recept på en sockerkaka med kanel och socker.  Smakar ljuvligt!!!!!!!

Kanelbullekaka




Smet:
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt


Smör och ströbröd till formen

Fyllning:
1 dl socker
3 msk malen kanel
2 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner äggen ett och ett och därefter gräddfilen. Rör sedan noga samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda ner den torra blandningen i smeten och rör om tills smeten blir len och fin.

Blanda samman socker och kanel och ställ åt sidan. Smöra och bröa en 1,5-liters form. Häll i hälften av smeten och strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsockret. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i ugnen 45-60 minuter.
 
Njut!

Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar