I dag är det kanelbullens dag och det firar vi med ett underbart te från The Spice Tree som heter Kanelbulle Te och ett gott knäcke med kanel från Gränna Knäcke.
Koppar, fat och tekanna från Olsen& Jensen
Nya servetter och tändsticksaskar från Vintage Sagen Design
Om man inte vill göra bullar kommer här ett underbart smidigt recept på en sockerkaka med kanel och socker. Smakar ljuvligt!!!!!!!
Kanelbullekaka
Smet:
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl
vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen
Fyllning:
1 dl socker
3 msk
malen kanel
2 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker
mjukt och luftigt. Blanda ner äggen ett och ett och därefter gräddfilen. Rör
sedan noga samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda ner den
torra blandningen i smeten och rör om tills smeten blir len och
fin.
Blanda samman socker och kanel och ställ åt sidan. Smöra och bröa en
1,5-liters form. Häll i hälften av smeten och strö sedan över hälften av
kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande
kanelsockret. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i ugnen 45-60
minuter.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar