onsdag 24 oktober 2012

Smarrigt höstrecept!

Är du sugen på något gott till middag ikväll eller ska ni fira allahelgona/thanksgiving framöver? Vi har hittat ett smarrigt recept på kyckling som är inspirerat av hur en äkta amerikansk thanksgivingmiddag brukar vara. Kycklingen får sällskap av grönsaker och lök och alltihop rostas i en och samma form - lätt som en plätt!
 Receptet går att göra på både kyckling och kalkon.
 
 
 
Det här behöver du till 4 portioner:
 
1 stor majskyckling
3 majskolvar
12-15 steklökar
3 stora sötpotatisar
 
Fyllning:
1 grovhackad lök
4 grovhackade vitlöksklyftor
1/2 citron, skuren i bitar
 
Pensling:
1 msk honung
2 msk worchestershiresås
1 msk soja
1/2 dl solrosolja
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll kycklingen med fyllningen och bind ihop den eller fäst med stickor.
Vispa ihop olja, worchestershiresås, soja och honung och pensla kycklingen med det.
Skär majskolvar i bitar, skala lökarna och skrubba sötpotatisen. Dela den också i bitar.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fördela grönsakerna runt om. Ringla lite solrosolja över dem. Salta och peppra.
Stek allt i ugnen ca 1 timme. För att vara på den säkra sidan så kan du använda en stektermometer och ta ut kycklingen när den nått 70 grader.
 
 
Denna rätt är perfekt att tillaga och servera i våra söta ugnsformar från Miljögåden. Formarna finns i flera olika färger!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar